Huishoudhulp en strijken via dienstencheques

 

Niets is zaliger dan thuiskomen in een proper huis na een vermoeiende dag. Veel mensen en gezinnen maken gebruik van huishoudhulp en strijken via dienstencheques om een aantal klussen in huis te laten uitvoeren. Zo heb je meer tijd vrij voor wat echt telt. Je kinderen van school halen bijvoorbeeld, of tijdig in de sportclub geraken.

 

 

Dienstencheques aanvragen

Dienstencheques hebben een heel aantal niet te onderschatten voordelen.

5  Betaalbaar en fiscaal aantrekkelijk: je kan 20% van de totale kostprijs inbrengen bij de belastingen. Van de 9 euro die je aankoopt moet je dus maar 7,20 euro effectief betalen.

5  Economisch interessant: de cheques vormen een vast salaris, en dus een gegarandeerd inkomen voor de huishoudhulp.

5  Gecontroleerd en georganiseerd: een volledig legaal en betrouwbaar systeem, gesteund door de overheid.

5  Eenvoudig te beheren: je vraagt je dienstencheques eenvoudig aan op de website van Sodexo

Wat is een dienstencheque?

 

Dienstencheques zijn een eenvoudig betaalmiddel wanneer je een beroep doet op poets- of huishoudhulp. De cheques worden uitgegeven door Sodexo en de normale aankoopwaarde van een dienstencheque is 9 euro voor particulieren. Omdat het systeem wordt gesubsidieerd door de federale overheid geniet je van een fiscale vermindering van 20% waardoor je netto bijdrage beperkt is tot 7,20 euro. Je ontvangt jaarlijks een fiscaal attest voor je belastingaangifte wanneer je dienstencheques gebruikt. Je kan kiezen tussen papieren of elektronische dienstencheques. Bij Group-f kan je betalen met beide vormen. Een dienstencheque is 1 jaar geldig.

Het systeem van dienstencheques is niet alleen fiscaal aantrekkelijk, het zorgt er ook voor dat veel werknemers terug terechtkomen in het gewone arbeidsmilieu en maandelijks kunnen beschikken over een gegarandeerd inkomen.

Heb je een vraag?

Wil je laten weten hoe tevreden je bent?
Heb je een vraag of opmerking?

Een strijkatelier of huishoudhulp in jouw buurt

Van de kust tot de Kempen. Van Antwerpen tot Aalst.
Je kan bij ons overal terecht voor huishoud- of strijkhulp.