PostNL België: professionele schoonmaak tussen pakjes

 

PostNL België verstuurt dagelijks zo’n 400.000 pakjes vanuit 6 Belgische distributiecentra. De schoonmakers van Group-f houden deze 6 depots alsook de kantoren in Mechelen kraaknet.

 

Group-f schoonmaakteam werkt stipt

De schoonmakers zijn aan het werk in de distributiecentra in Ardooie, Vilvoorde, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Wommelgem en Namen. “De pakjeswereld werkt met strakke schema’s en de goed georganiseerde schoonmaakteams van Group-f spelen daar perfect op in,” zegt André De Leeuw Facility Manager van PostNL België, dat in coronatijd drukke tijden beleeft. “Group-f werkt stipt en betrouwbaar.“

 

Sanitair poetsen in distributiecentrum

“Onze depots worden 2 à 3 keer per dag schoongemaakt. Dat is nodig want er is een constante circulatie van 200 à 300 mensen. Bij de schoonmaakbeurten is er extra aandacht voor de mobiele desks waar chauffeurs zich aanmelden en afmelden. Ook het sanitair wordt meerdere keren per dag gepoetst. De schoonmakers werken in shiften: van 6 tot 9 en van 11 tot 14 uur.”

Reinigen en ontsmetten

PostNL ziet heel strikt toe op het toepassen van de coronamaatregelen. Tijdens de werkzaamheden in de distributiecentra reinigt en ontsmet het Group-f poetsteam grondig en voortdurend.

 

Strakke planning volgen

“De schoonmakers volgen naadloos onze strakke planning, dat is echt wel aan de orde. We appreciëren deze flexibiliteit van Group-f. Als er snel iets moet gereinigd worden buiten de dagelijkse takenlijst, spelen ze hier gezwind op in,” klinkt het.

 

Voedingsafdeling schoonmaken

Bijzondere aandacht gaat naar de Food afdeling in het PostNL depot in Wommelgem. Hier gelden strikte voedingshygiënische regels. “Het schoonmaakteam registreert zich telkens keurig en houdt nagezet de logboeken bij. Dat loopt allemaal perfect,” aldus André. “Group-f is mee in het verhaal van de pakjesbezorging en stemt de planning af op de gereglementeerde wereld van de e-commerce.”