Nederlandse ambassade Brussel: kraaknette kantoren

 

De kantoren in een officieel gebouw zoals de Nederlandse ambassade in Brussel moeten er onberispelijk uitzien. Daar zorgt een vast team van Group-f medewerkers voor. “Ons kraaknet gebouw maakt indruk op bezoekers,” zegt Bart Arnouts, Facility Manager van de ambassade. 

 

Professionele schoonmaak en ramen wassen

Met de glimlach zorgt het schoonmaakteam van Group-f er voor dat de Nederlandse ambassade er elke dag piekfijn bij ligt. Bart Arnouts: “Of het nu gaat om het schoonmaken van de kantoren, het ramen wassen of de dagelijkse desinfectieronde. Het 5-koppig Group-f team pakt het poetswerk professioneel aan. Alles gebeurt nauwgezet en strikt. Met een prima opvolging van hun voorman Wael. Een fijne man met expertise en uitstekende teamplayer.”

 

In coronatijd is desinfecteren de boodschap

Group-f verricht in de ambassade het dagelijkse schoonmaakonderhoud, aangevuld met extra taken zoals de ramenwas of, in zomertijd, het shamponeren van tapijten en afwassen van de muurwanden. In coronatijden is desinfecteren de boodschap. “Geen enkel contactpunt wordt uit het oog verloren: computerklavieren, pc-muizen, koffiemachines, raakpunten van bureaus. Je merkt dat de Group-f schoonmakers veel kennis hebben, en dit al jarenlang doen,” aldus Bart.

Discrete poetshulp

De discretie en flexibiliteit dat het schoonmaakteam er aan de dag legt, krijgt appreciatie. Bart: “Group-f voelt de wereld van ambassades goed aan. Het volgen van de veiligheidsvoorschriften en het dagelijks aanmelden en registreren verloopt perfect.”
“Het Group-f team speelt ook altijd soepel in op onze vragen om bijvoorbeeld eerst die verdieping of trap schoon te maken, naargelang het bezoek van gasten. Hun flexibele aanpak zorgt ervoor dat wij zorgeloos kunnen werken in een proper gebouw.”

 

Een proper gebouw is goed voor iedereen

Bart besluit: “In alle eerlijkheid: ik heb een groot respect voor onze poetsvrouwen en poetsmannen. Ze staan hier elke dag in de vroege ochtend en doen hun job met veel passie en kunde. Schoonmaken lijkt simpel, maar het is een technische job geworden. Een topjob in mijn ogen.”